In de Chinese provincie Sichuan is een meisje met twee hoofden overleden. Ze werd vijf maanden oud. Dat hebben de Chinese staatsmedia gemeld.

De baby kwam op 5 mei dit jaar ter wereld met een keizersnede. Dat het kind vijf maanden is geworden, mag op zich al een record heten voor iemand met een dergelijke misvorming, zo meldt de Global Times. De ouders van de baby zijn landbouwers uit de regio van Suining.

De foto's die bij de geboorte verspreid werden door de kranten tonen een zuigeling voorzien van twee armen en twee benen, met een iets grotere borstkas dan normaal, waarop twee duidelijk verschillende hoofden met redelijk wat haar staan.

De situatie van de tweehoofdige baby verschilt onmiskenbaar van die van siamese kinderen. Dat zijn tweelingen die aan elkaar vasthangen met een bepaald lichaamsdeel. Vaak is dat de borstkas. In het geval van de tweehoofdige baby zou het om 'samengesmolten tweeling' kunnen gaan.

De Chinese dokters sloten elke hypothese voor een eventuele scheiding uit. Bij siamese tweelingen wordt een scheiding soms wel uitgevoerd.

De geboorte van siamese kinderen is een zeldzaam fenomeen, te wijten aan een afwijking bij de embryonale ontwikkeling of aan een complicatie tijdens tweelingzwangerschappen. Siamese tweelingen zijn zeldzaam in ontwikkelde landen, waar zwangere vrouwen systematisch een echografie ondergaan. Gewoonlijk wordt in zo'n geval een zwangerschapsafbreking voorgesteld.