De Franse advocaat Emmanuel Riglaire, een van de meest bekende in Rijsel, is woensdag verhoord in het kader van een onderzoek naar een prostitutienetwerk rond het hotel Carlton, eveneens in Rijsel. Het netwerk zou vertakkingen hebben in verschillende prostitutiebars in België. Dat meldt het Franse dagblad La Voix du Nord.

Eerder werden al de directeur van het hotel Francis Henrion en René Kojfer, directeur public relations, opgepakt en opgesloten in het kader van het onderzoek. De twee worden verdacht van het aanbieden van de diensten van de prostituees in het hotel. Ook de eigenaar van het hotel wordt gehoord in het onderzoek.

Woensdag was het dan de beurt aan Riglaire om uitleg te geven over zijn 'banden' met de drie voorgaande personen, en over een bepaalde 'Dodo la Saumure', een 'eigenaar van massagesalons en andere bars in België'.

Op 1 oktober pakte de Belgische politie vier personen op op verdenking van 'koppelarij'. De vier werden in voorlopige hechtenis geplaatst. Onder hen bevindt zich een Fransman, die eigenaar is van massagesalons in België. Volgens La Voix du Nord wordt Riglaire verhoord over zijn kennis van het milieu, en over zijn contacten met jonge vrouwen die bevestigen dat ze bij het netwerk betrokken zijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in