Veel interesse voor Turkse Dexia-dochter Denizbank
Foto: rr
Vier Europese banken zouden zich gemeld hebben bij Ernst & Young in voorbereiding van een mogelijke overname van Denizbank, de Turkse dochter van Dexia. Dat meldt de Turkse krant Haberturk op gezag van Ernst & Young in Turkije.

Bij de mogelijke kopers zijn de Russische Sberbank en twee banken die nog niet in Turkije zitten, zo meldt de krant. De vierde bank heeft 300 à 500 kantoren in Turkije en wil haar marktaandeel vergroten. Het kan dan volgens de krant gaan om HSBC Holdings of ING Groep.

Ook het Britse Standard Chartered werd al genoemd als mogelijke overnemer. De ceo van de Russische Sberbank gaf dan weer dinsdag al te kennen de mogelijkheid van een overname van Denizbank te bestuderen.

Denizbank zelf heeft in een reactie verklaard dat de moedermaatschappij Dexia “de strategische opties voor haar participatie bestudeert”.

Crediop

Een bron bij het dossier verklaarde tegenover Reuters dat ook het Italiaanse filiaal Dexia Crediop binnenkort te koop zal worden gezet. Dexia heeft 70% in handen van de Italiaanse financier van lokale besturen.