Millennium-trilogie wordt verstript
Stieg Larsson Foto: rr
De Belgische uitgeverij Dupuis zal in negen albums de Millennium-trilogie verstrippen. Dat meldde de uitgeverij in een communiqué. De drie misdaadboeken van de Zweed Stieg Larsson, zijn wereldwijd een van de grootste successen van de jongste jaren.

Van de drie boeken Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid werden wereldwijd al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De trilogie werd al verfilmd en geadapteerd voor televisie.

De keuze om de trilogie over negen stripalbums te spreiden 'vrijwaart de weelde aan intriges, verzekert Dupuis. Het eerste album zal eind 2012 verschijnen, aanvankelijk alleen in het Frans.

Over een Nederlandstalige versie wordt nagedacht. 'De knoop is nog niet doorgehakt', zei Tom Vanhoren, persverantwoordelijke van Ballon Media, dat de Nederlandstalige albums van onder meer Dupuis verdeelt. 'Het project is lopende en we volgen het met meer dan gezonde aandacht.'

Het tekenwerk werd toevertrouwd aan de Spanjaard José Homs en de bewerking van het scenario aan de Franstalige Belg Sylvain Runberg (de scenarist van onder meer de reeksen Orbital, Hammerfall en Aantekeningen van Darwin).

Stieg Larsson overleed aan een hartaanval in november 2004, nog voor de publicatie van zijn misdaadromans.