Brand vernielt atelier van abdij Affligem
Het atelier waar de brand onstond bevindt zich links, maar er is ook rookschade in de lokalen van de heemkring Belledaal (rechts boven) en in het gasthof dOude Brouwerij. Foto: rds
In het atelier van de boerderij aan de abdij Affligem is dinsdag rond 9 uur brand uitgebroken. Door een tijdig ingrijpen van de brandweer kon een uitslaande brand worden voorkomen.

In de voormalige boerderij van de abdij, die tien jaar geleden helemaal werd gerenoveerd, bevinden zich het jeugdheem, het gasthof d'Oude Brouwerij, het atelier van de klusjesmannen en een sanitair gebouw.

De brand ontstond in het atelier. Een van de werkmannen had er maandagnamiddag nog met de schaafmachine gewerkt. De brandweer vermoedt dat hout in de buurt van de machine de hele nacht langzaam is blijven smeulen. De brand zat echter opgesloten. Een werkman die om 9 uur toekwam zag dat het atelier vol rook hing. 

Het vuur was na een uurtje onder controle. Er zijn geen slachtoffers. Aan de binnenzijde van het atelier is vrij veel schade en de rook drong ook door in de aanpalende lokalen van de heekring Belledaal en het gasthof d'Oude Brouwerij.