Dehaene past voor functie bij Dexia Bank België
Foto: FILIP CLAUS
Oud-premier Jean-Luc Dehaene stapt met onmiddellijke ingang op bij Dexia Bank België. Daar had hij als voorzitter van de Raad van Bestuur van Dexia recht op een zitje.

Persagentschap Belga meldde aanvankelijk dat Dehaene vertrekt bij Dexia, maar dat blijkt niet te kloppen. het gaat slechts om zijn functie bij Dexia Bank België.

Tijdens de persconferentie vanmorgen verdedigde Dehaene samen met ceo Pierre Mariani het optreden van het management van Dexia. Dehaene benadrukte toen wel dat hij zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur ter beschikking zou stellen, als men hem daar om zou vragen.

Zelf opstappen wilde Dehaene niet, dat zou volgens hem neerkomen op het ontlopen van zijn verantwoordelijkheid. Wie zijn taak zou willen overnemen, kan wel 'een groot boeket bloemen'  van de echtgenote van Dehaene verwachten, voegde hij er in zijn eigen stijl aan toe.

Dehaene heeft geen ambitie om een rol op te nemen bij Dexia Bank België. 'Ik ben daar op het ogenblik nog beheerder, maar ik zal daar ontslag nemen', zei hij tijdens de persconferentie vanmorgen.

Zelf is Dehaene nooit vragende partij geweest om voorzitter van Dexia te worden, gaf hij nogmaals aan. 'Wie denkt dat ik de ambitie had om te zitten waar ik nu zit, moet maar eens gaan praten met mijn vrouw'.

Reynders

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) zei vanmorgen in een reactie op RTBF-radio al dat er bij de genationaliseerde Dexia Bank België geen belangrijke plek zou zijn weggelegd voor Dehaene. Reynders zegt dat zijn voorkeur er naar uitgaat om gespecialiseerde bureaus een aantal kandidaten naar voren te laten schuiven. Dat moeten mensen uit de financiële sector zijn.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig