Pol Claeys, stichter van befaamde Flandria-wielerploeg, is overleden
Foto: Marc Herremans - Corelio
Pol Claeys is vrijdag in zijn huis in Zedelgem op 78-jarige leeftijd, na een korte ziekte, plotseling overleden. Hij was de vierde man uit de generatie Flandria-bonzen en richtte in 1959 de befaamde Flandria-wielerploeg op.

Tal van Belgische toprenners zoals Briek Schotte, Rik Van Looy, Walter Godefroot, Jempi Monseré en Freddy Maertens reden voor de 'rode brigade'.

'Pol had al een tijdje last van zijn luchtwegen, maar zijn overlijden is toch plotseling en komt hard aan', stelt vriend Guido Blomme. 'Ik kende Pol al sinds mijn jeugdjaren. Hij was bezeten van de wielersport en richtte zo in 1959 zijn eigen wielerploeg op. Vele successen zouden volgen. Met Jean-Pierre Monseré en Freddy Maertens telden we zelfs twee wereldkampioenen binnen het team. Ik was omzeggens kind aan huis bij Pol Claeys. De laatste jaren, sinds ons pensioen, brachten wij bijna alle dagen samen door. Wij zullen hem missen.'

De uitvaartplechtigheid van Pol Claeys zal donderdag 13 oktober om 11u00 in de Sint-Ligiuskerk van Zedelgem plaatsvinden.

 


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in