De parlementaire begeleidingscommissie voor het Comité P komt op korte termijn bijeen om zich te buigen over de wantoestanden bij de Hasseltse politie. Dat gebeurt op vraag van Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA).

Degroote had gevraagd de commissie zo snel mogelijk bijeen te roepen naar aanleiding van de Panorama-uitzending over de fraudezaak bij de politie, waarbij een aantal klokkenluiders op een zijspoor werd gezet.

Volgens Degroote zijn heel wat vragen nog onbeantwoord. 'De hoofdvraag is waarom dat onderzoek van het Comité P zolang moet duren', zegt het Kamerlid op Radio1. 'Het is nu bijna twee jaar dat er klachten zijn en na twee onderzoek zijn we nog nergens.'

De begeleidingscommissie heeft het Comité P herhaaldelijk in brieven gevraagd om informatie over het dossier, maar kreeg steevast te horen dat de zaak nog in onderzoek was.

'Er zijn een aantal aspecten waarover duidelijkheid moet komen', gaat Degroote voort. 'De onrechtmatige vergoedingen aan bepaalde burgemeesters en aan de korpsleiding, de verzekeringsfraude en dan hetgeen gebeurd is bij die examens.'