'Nog veel werk aan Maracana-stadion voor WK voetbal 2014'
Foto: AFP
Het Organisatiecomité voor de Wereldbeker voetbal in Brazilië heeft er vertrouwen in dat de werken aan de stadions tijdig klaar zullen zijn. In een mededeling laat het wel weten dat er nog veel werk is aan het grootste stadion van het land.

'We maken ons geen zorgen omtrent de verbouwingen aan de stadions', aldus directeur operaties Ricardo Trade. Maar Trade geeft toe dat er nog veel werk is aan het Maracana, waar de finale van het Wereldkampioenschap moet plaatsvinden. De werken aan het stadion lagen 19 dagen stil, nadat arbeiders op 1 september de bouw staakten. Zij wilden hun eis voor een hoger loon kracht bij zetten. Een Braziliaanse rechter beval de hervatting van het werk en noemde de staking 'een belediging'.

Er breken drukke tijden aan voor Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land verwelkomt van 15 tot 30 juni 2013 de Confederations Cup. Een jaar later barst de strijd om de titel in het Wereldkampioenschap los. Op 24 oktober maakt de FIFA het speelschema van de WK-voorronde bekend. In augustus 2016 organiseert de stad Rio de Janeiro de Olympische Spelen.