Fémina Standard stunt net niet in Champions League vrouwenvoetbal
Foto: photonews
Fémina Standard werd donderdag in de zestiende finales van de Champions League vrouwenvoetbal uitgeschakeld door het Deense Bröndby. Dat is geen verrassing na de 0-2-nederlaag uit de heenwedstrijd. Toch kwam Standard nabij Kopenhagen nog dicht bij een stunt. De Belgische kampioen won er de terugwedstrijd met 3-4 en kwam dus slechts één doelpunt te kort om door te gaan.

Bij een 3-1-ruststand zag het er niet naar uit dat er voor Standard iets te rapen viel. Lise Munk had in de 9de minuut de score geopend voor Bröndby en in de 39ste minuut mocht Julie Rydahl Bukh van op de penaltystip de voorsprong verdubbelen. Aline Zeler scoorde in de 44ste minuut de aansluitingstreffer, maar net voor affluiten maakte Lise Munk er met haar tweede van de avond 3-1 van.

Twee minuten na de herneming vond ook Zeler een tweede keer de weg naar het doel en in de 66ste minuut bracht Audrey Demoustier de stand in evenwicht. Toen Lieke Martens in de 79e minuut een strafschop omzette voor 3-4, werd het nog tien minuten bibberen voor de Denen.