Verfproducent AkzoNobel voert in België en Nederland een herstructurering door bij de divisie Decorative Paints. De directie heeft donderdag op een bijzondere ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om zowat zestig banen te schrappen in Vilvoorde. Dat bevestigt Jean-Pierre Schoenaers, woordvoerder en bestuurder bij AkzoNobel.

Er verdwijnen vooral banen op de afdelingen marketing en sales. In België werkt in Machelen en Vilvoorde een vijfhonderdtal mensen bij AkzoNobel, van wie driehonderd bedienden. Er zouden alleen jobs verdwijnen in Vilvoorde, maar volgens een vakbondsbron zou ook Machelen uiteindelijk niet buiten schot blijven. De vakbond plant acties.

De directie zegt nu de procedure-Renault te zullen volgen en heeft vrijdag al een nieuwe vergadering gepland. Het zestigtal bedreigde banen is een maximaal aantal dat nog kan veranderen, zo klinkt het. De directie kondigde ook aan dat het laboratorium van het bedrijf in België mogelijk getransfereerd wordt naar Engeland en Nederland.

De grootste verfproducent ter wereld zegt de processen efficiënter en slagvaardiger te willen maken. Er moet ook internationaal meer worden samengewerkt.