Op het proces Janssen luisterde het assisenhof donderdagnamiddag naar de uiteenzettingen van wetenschappers en onderzoekers, die onderzoeken deden naar onder meer vezels, de fiets van Annick en het verpakkingsmateriaal.

De drie laatste getuigen, onder wie professor Jean-Jacques Cassiman, kwamen uitleg geven over dna-onderzoek. Voorzitter Jordens vroeg de onderzoekers wat sneller over hun presentaties te gaan, omdat de vezels en plantensporen op het verpakkingsmateriaal en de fiets niet doorslaggevend waren.

Ronald Janssen had immers zijn uiterste best gedaan om sporen uit te wissen. Er werd heel veel wetenschappelijk onderzoek verricht, omdat de dader van de ontvoering en de moord op Van Uytsel in april 2007 onbekend is gebleven, totdat Janssen zelf in januari 2010 tot bekentenissen overging.

Uiteindelijk kon er een dna-match gevonden worden tussen Janssen en een haar in het zwarte propex wegendoek, waarin het lichaam van Annick verpakt was. In het haar zat mitochondriaal dna en dat krijgt een mens van moederszijde mee. Het mitochondriaal dna van het haartje werd vergeleken met het mitochondriaal dna van Janssen en daar was een match.

Rond 16.45 uur was de zitting ten einde. Vrijdagvoormiddag komen de deskundigen aan het woord in het dossier van Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus en in de namiddag worden de gerechtspsychiaters gehoord.