Pukkelpop beraadt zich over schadevergoedingen
Foto: Photo News
Pukkelpop beraadt zich over een eventuele tegemoetkoming voor festivalgangers. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Pukkelpop had een verzekering afgesloten om zijn aansprakelijkheid te dekken voor eventuele fouten die het als organisator zou begaan. Maar de organisatoren melden dat alle onderzoeken vaststellen dat het noodweer en de rampzalige gevolgen ervan een zaak van overmacht is.

Dat heeft echter gevolgen voor het verzekeringsaspect. 'De keerzijde hiervan is dat de Pukkelpoppers enkel kunnen rekenen op een vergoeding uit andere verzekeringen die ze mogelijk hebben afgesloten of via het Rampenfonds', deelt de festivalorganisatie mee.

De organisatie gaat onderzoeken of er een oplossing kan worden gevonden voor de Pukkelpoppers die een ticket voor deze editie kochten.

'De organisatoren staan nu voor de uitdaging om de toekomst van het festival te garanderen, en tegelijkertijd beraden ze zich over een eventuele tegemoetkoming', zo luidt het. 'Gezien de organisatie allerlei kosten vooruit moest betalen, ligt dit niet voor de hand.'

De organisatie hoopt uitsluitsel te kunnen geven voor de eerder vooropgestelde datum van 15 november.

De openingsdag van het vierdaagse festival werd getroffen door een windhoos. De felle storm vernielde verschillende tenten en podia. Daarbij vielen verschillende doden en zwaargewonden. Er waren ook meer dan honderd lichtgewonden.