De Leuvense lokale politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige Algerijn opgepakt die verdacht wordt van een poging tot inbraak. Dat gebeurde na een zoekactie waarbij verschillende patrouilles, een speurhond en de helikopter van de federale politie werden ingezet. Een tweede verdachte kon ontkomen. Dat meldt de Leuvense politie.

Een buurtbewoonster van de Hoveniersdreef merkte rond het middaguur twee mannen op die rondhingen aan een woning. Toen de twee de vrouw zagen, gingen ze onmiddellijk op de loop. De getuige verwittigde daarop de politie en gaf een gedetailleerde beschrijving van de twee mannen.

De politie zette een zoekactie op. Verschillende anonieme voertuigen die in de omgeving bezig waren met een anti-inbraakpatrouille kamden de buurt uit en er werd ook beroep gedaan op een speurhond en een helikopter van de federale politie.

Verschillende tuinen en een maïsveld ter hoogte van het Engels kerkhof werden doorzocht. Ook langs de spoorlijn werd er uitgekeken naar de verdachten en een bus van De Lijn werd tegengehouden en gecontroleerd.

Uiteindelijk troffen de agenten in de Hoveniersstraat een man aan die zich verborg achter een wagen. Het bleek te gaan om een 22-jarige Algerijn die in Frankrijk verblijft. Van zijn kompaan was geen spoor meer.

De Algerijn is ter beschikking gesteld van het Leuvense parket.