Het openbaar ministerie heeft twaalf jaar cel gevorderd voor Jimmy D. (23) die vervolgd wordt voor de moordpoging op de 16-jarige J. Hij had hem met een honkbalknuppel op het hoofd getimmerd, omdat de jongen zijn drugshandel in gevaar bracht. Glenn W. (22), die de feiten mee gepland had, en Kyra P. (22), die voor de afleiding zorgde, riskeren respectievelijk tien en drie jaar cel. De zaak is donderdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

J. woonde bij Jimmy D., maar ze waren ook concurrerende weedhandelaars. Jimmy wilde samen met Glenn een speedhandel opzetten, maar hij vreesde dat J. die in het gedrang zou brengen. Hij besliste daarom dat J. moest uitgeschakeld worden. Hij wilde hem eerst doodschieten, maar ook scenario's waarin hij begraven werd of verzwaard met een steen in het water werd gegooid, passeerden de revue.

Samen met Glenn besliste hij uiteindelijk om J. mee te lokken naar het Fort van Merksem met het smoesje dat ze een drugsdealer gingen overvallen. Kyra P. moest allerlei sms'en sturen om het verhaal geloofwaardig te maken.

Het plan werd in de nacht van 15 op 16 september 2010 uitgevoerd. Jimmy sloeg J. vijf keer met de honkbalknuppel op het hoofd en liet hem voor dood achter. De beklaagden verdeelden nadien de bezittingen van het slachtoffer.

De zwaargewonde jongen werd de volgende ochtend gevonden door een wandelaar. Hij lag twee weken in coma en is voor 20 procent blijvend arbeidsongeschikt. J. moet zijn eten opzuigen, omdat hij niet meer kan kauwen en kan ook nog maar nauwelijks praten.

Vonnis op 20 oktober.