OVERZICHT. Welke bekende spelers trokken al naar Anzhi?
Foto: ITAR-TASS
Een paar maanden geleden had bijna niemand van de Russische voetbalclub Anzhi gehoord, maar sinds de transfers van enkele spelers uit de Belgische competitie en toppers uit de buitenlandse competities naar deze club, komt Anzhi regelmatig in het nieuws.

Uit de Belgische competitie haalde Anzhi verdediger João Carlos, die speelde bij landskampioen Racing Genk, middenvelder Mbark Boussoufa, die het mooie weer maakte bij Anderlecht, en middenvelder Mehdi Carcela, die één van de smaakmakers was bij Standard.

Maar niet alleen uit de Belgische competitie trok de club spelers aan, ook enkele grote namen uit de buitenlandse competitie verhuisden naar de Russische club. Om te beginnen kocht Anzhi de Braziliaan Roberto Carlos. De verdediger speelde voordien bij onder meer Corinthians, Fenerbahçe en Real Madrid.

Ook de Kameroener Samuel Eto'o trok naar Anzhi. De aanvaller speelde de jaren daarvoor bij onder meer bij Mallorca, Barcelona en Inter Milan. De club besloot ook om Balazs Dzsudzsak naar Rusland te halen. De Hongaarse linksbuiten is bekend van zijn periode bij PSV. 

De kern van Anzhi bestaat uit tal van nationaliteiten. Het grootste deel bestaat uit Russen, maar daarnaast zijn er ook Brazilianen, Kameroeners, een Tsjech, een Senegalees, een Marokkaan, een Hongaar, een Georgiër,...

En nu komt daar misschien ook een Argentijn bij, want Anzhi wil graag Carlos Tevez aantrekken.