De 25-jarige Marc S. uit het Duitse Keulen was eens een voorbeeldige student en de lieveling van zijn ouders, maar staat nu terecht voor de poging tot moord op zijn 18-jarige vriendin. Tijdens een wilde vrijpartij sloeg hij haar met een hamer het hoofd in.

Volgens Marc liep hun bizar seksspelletje op het hoogtepunt ongelukkig uit de hand, maar de aanklager is formeel: ‘Marc had de intentie om te doden’.

De feiten gebeurden in maart. Marc en zijn vriendin Kerstin, met wie hij al vijf jaar een stel is, hebben seks in zijn appartement. Kerstin ligt naakt op de tafel, terwijl Marc een kussen op haar gezicht drukt.

Opeens haalt hij het kussen weg en grijpt hij een hamer. Hevig begint hij op haar hoofd in te slaan. De jonge vrouw schreeuwt om hulp en een buurman komt aangerend. Marc laat alles vallen en Kirsten wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleeft dankzij een spoedoperatie.

Marc ontkent dat hij zijn vriendin wilde doden, maar enkele weken ervoor kende een ander seksspelletje ook bijna een fatale afloop. Toen had Marc zijn vriendin aan de handen en voeten vastgebonden op de keukentafel en haar een kussen in het gezicht gedrukt tot ze bijna stikte. De vrouw slaagde er toen in zich los te wrikken.