Voorbeschouwing: kwartfinales WK rugby
Foto: Photo News
De voorronde op het WK rugby leverde enkele spectaculaire wedstrijden op. In de kwartfinales dreigt de rechtstreekse uitschakeling de wedstrijden lang gesloten te houden.

De meeste landen steunen op een sterke verdediging, een goede penaltytrapper en een dropkicker. De laatste minuten beslissen dan na een slijtageslag over winst of verlies.
De landen van het Zeslandentoernooi vechten het onderling uit voor een finaleplaats. De winnaar van de strijd tussen de landen van het zuidelijk halfrond is de andere finalist.

Zaterdag

Ierland - Wales:
Ierland liet tot nu toe een zeer sterke indruk na. Deze ervaren generatie Ierse spelers is ijzersterk in de scrums en zeer efficiënt in het driekwartspel. Een Keltische derby kan natuurlijk altijd alle kanten uit.

Engeland - Frankrijk:
De Franse spelers zijn hun supporters een revanche schuldig na nederlagen tegen Nieuw-Zeeland en zeker tegen Tonga. Marc Lièvremont houdt Parra ondanks veel kritiek op de opener. Engeland rekent op zijn snelle driekwarten en zijn traditioneel coherent spel, maar vooral op Johnny Wilkinson, die hen 8 jaar geleden al eens de wereldbeker schonk.

Zondag

Zuid-Afrika - Australië:
De Wallibies willen al het mogelijke doen om Zuid-Afrika uit de halve finale te houden. Ze moeten enkele jonge beloftevolle spelers missen door blessures, maar ook de Springboks missen sleutelspeler Steyn.

Nieuw-Zeeland - Argentinië:
Niemand verwacht eigenlijk dat de Pumas deze wedstrijd kunnen winnen. Daarvoor spelen ze te afwachtend en spelen de All Blacks te sterk.