Vincent Kompany: 'We moeten er volledig voor gaan'
Foto: Photo News
De Rode Duivels staan voor het cruciale tweeluik in hun EK-kwalificatiecampagne. Vrijdagavond ontvangen ze Kazachstan in het Koning Boudewijnstadion, dinsdag wacht Duitsland in Düsseldorf. Kapitein Vincent Kompany klinkt aan de vooravond van de wedstrijd tegen de Kazachen erg strijdvaardig.

'We hebben nog een kans om ons te plaatsen en dus moeten we er volledig voor gaan. We moeten altijd geconcentreerd aan een wedstrijd beginnen, ook al is het tegen een zwakkere tegenstander. We mogen Kazachstan niet onderschatten, maar met de bagage die we hebben moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten', blikte ’Vince The Prince’ al vooruit naar de wedstrijd van vrijdag.

De Rode Duivels strijden momenteel met Turkije om de tweede plaats in de groep, die recht geeft op een ticket voor de barragewedstrijden. De Turken ontvangen vrijdagavond (20u30) in eigen huis het reeds gekwalificeerde Duitsland. België heeft twee punten minder dan Turkije, dus de Rode Duivels moeten sowieso nog één wedstrijd meer winnen dan de Turken.

'Duitsers gaan altijd voluit'

'Ik heb zelden een Duitse ploeg gezien die niet voluit gaat. Ik hoop dan ook dat de Duitsers hun werk doen, zodat we volgende week met ons lot in eigen handen naar Düsseldorf kunnen afzakken. De Turken hadden immers onlangs ook problemen met Kazachstan, dus hun laatste wedstrijd tegen Azerbeidzjan is ook nog niet gespeeld. Maar we gaan niet vooruit lopen op de zaken. Eerst vrijdagavond winnen tegen Kazachstan en daarna zien we wel weer verder.'