Moussa Dembélé: 'Deze opstelling kan werken'
Foto: Photo News
Moussa Dembélé is weer helemaal terug na een vervelende knieblessure. Na enkele sterke prestaties bij Fulham in de Premier League krijgt de 24-jarige Antwerpenaar vrijdagavond een basisplaats bij de Rode Duivels in de interland tegen Kazachstan, zijn eerste sinds de 4-1 overwinning tegen Azerbeidzjan eind maart.

Bondscoach Georges Leekens kiest voor een erg aanvallende elf in de wedstrijd tegen de Kazachen. Dembélé wordt op de flank meteen een van de sleutelfiguren.

'Ik denk dat de opstelling die de bondscoach in gedachten heeft kan werken. Ik ben wendbaar en kan dus een aanvallende actie maken, maar ook verdedigend kan ik een deel van het werk op mij nemen. We zullen veel switchen op het middenveld om zo de tegenstander te ontregelen. Ik heb er alvast vertrouwen in en ben ervan overtuigd dat we ook in Duitsland kunnen winnen', blikte Dembélé al even vooruit.

'Beter dankzij mondstuk'

'Uiteindelijk heb ik bijna vier maanden gesukkeld met die knieblessure, maar ik ben blij dat het achter de rug is. Het probleem bleek van mijn kaken te komen. Op een of andere manier raakten mijn heupen uit balans, waardoor mijn knieën overbelast werden. Een intensieve behandelijk bij Lieven Maesschalck (kinesist van de Rode Duivels, nvdr) heeft alles echter opgelost. Ik moet nu gedurende een half jaar een mondstuk dragen om mijn lichaam gebalanceerd te houden. Steven Defour draagt er trouwens ook eentje. Ik voel me steeds beter op het veld en ik verwacht dat die vormcurve nog in stijgende lijn zal blijven gaan.'