Hiddink: 'Turkije speelt om te winnen tegen Duitsland'
Foto: REUTERS
De Turkse bondscoach Guus Hiddink noemt Duitsland, vrijdag de tegenstander in het voorlaatste EK-kwalificatieduel in groep A, één van de favorieten voor de Europese titel volgend jaar. Toch wil de Nederlander de drie punten tegen de Mannschaft.

De Mannschaft is volgende dinsdag in de EK-voorrondes de laatste tegenstander van de Rode Duivels, die in hun twee laatste matchen zes op zes moeten pakken en hopen dat Turkije één van zijn twee wedstrijden verliest willen ze alsnog tweede eindigen.

'Duitsland is natuurlijk de favoriet in de groep, maar meer dan dat vind ik het één van de drie favorieten op het EK, naast Spanje en Nederland', verklaarde Hiddink donderdag tijdens een persconferentie. 'Je mag hen geen ruimte geven want het is een ploeg die snel speelt', benadrukte hij nog.

'Lot in eigen handen'

Turkije heeft vrijdag aan een gelijkspel genoeg als het ook dinsdag wint van Azerbeidzjan, maar de Nederlander wil de drie punten.

'Ik speel elke match om te winnen. Als we een gelijkspel zouden halen na de wedstrijd gedomineerd te hebben, zal ik ongelukkig zijn. Als het is nadat we gedomineerd werden, zal ik toch tevreden moeten zijn. Maar we hebben ons lot wel in eigen handen', besloot hij.

Duitsland is al langer zeker van de kwalificatie en heeft 24 op 24. Turkije is tweede in groep A met 14 punten, België telt 12 eenheden.