Tien deelnemers van een chili-eetwedstrijd in Schotland hadden medische hulp nodig na het eten van een pikante curry. Een ervan moest zelfs tot twee keer toe in het ziekenhuis opgenomen worden.

De heetste chilicompetitie ter wereld noemt Abdul Ali, de eigenaar van het restaurant Kismot in Edinburgh, de eetwedstrijd, die hij organiseerde om geld op te halen voor een kindertehuis. Hij zal er niet ver naast zitten. Zijn 'Kismot Killer' is een gerecht zoals zijn klanten er waarschijnlijk niet eerder een verorberd hebben. Ali erkende dat zijn paradepaardje in het verleden al eens bloedneuzen heeft veroorzaakt.

De eerste tien deelnemers zullen vooraf gedacht hebben wel eens voor heter curry's te hebben gestaan, maar kwamen daar al vlug op terug. Alle tien raakten onwel, één eter moest zelfs twee keer in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is niet onverstandig volgend jaar een minder pikante schotel te bereiden, gaf de restauranthouder toe.

Voor ze begonnen te eten, moesten de kandidaten beloven de restauranthouder niet aansprakelijk te zullen stellen. Die had voorzorgsmaatregelen getroffen en EHBO-ers opgetrommeld, maar zelfs zij waren overweldigd door het aantal uitvallers.

De Schotse ambulancedienst kon er de lol niet van inzien. 'We raden de organisatie aan goed na te denken over hoe zij dit evenement in de toekomst vorm wil geven.'