Design Vlaanderen bekroont 8 designobjecten met het Henry van de Velde Label
Doutreligne 7, vleugelpiano, Eric Dumortier voor Piano’s Maene Foto: Design Vlaanderen
8 producten werden dit jaar geselecteerd uit een reeks van 114 designobjecten die meedongen naar de titel. De jury koos onder meer voor Doutreligne 7, een vleugelpiano van Eric Dumortier, Multiple, een bijzettafel van Raphaël Charles en Hopper, een tafel van Dirk Wynants.

Het Henry van de Velde Label bekroont ieder jaar een aantal designitems voor hun authenticiteit, innovatie en creativiteit. De keuze van de jury ging uit naar Doutreligne 7, een vleugelpiano van Eric Dumortier voor Piano’s Maene, Multiple, een bijzettafel van Raphaël Charles en Hopper, een tafel van Dirk Wynants voor Extremis, Deseo, een room controller van Klaas Arnout en Sandra Maes voor Basalte, BuzziBooth, een akoestische cocon & werkplek van Alain Gilles voor BuzziSpace, Scotty, een inbouwspot  van  Couvreur & Devos voor Modular, Knijper, een wasspeld van Enthoven Associates voor Moerman en Cyclo, een tapijt van Christophe Vervaeke voor Papilio (Prado Rugs).

Via het Henry van de Velde Label wil Design Vlaanderen kwalitatief design promoten en een duwtje in de rug geven bij hun lancering op de markt. Het label garandeert kwaliteit, originaliteit en vernieuwing.

De Henry van de Velde Awards & Labels worden op 17 januari 2012 uitgereikt door Kris Peeters in het Vlaams Parlement. Het grote publiek kan daarna de designobjecten bewonderen tijdens de tentoonstelling die loopt in De Loketten, de tentoonstellingsruimte van het Vlaams Parlement.