Leekens kiest voor De Camargo en Dembele
Foto: Photo News
Bondscoach Georges Leekens pakt bij de Rode Duivels tegen Kazachstan uit met een superoffensief vijftal met De Camargo, Mertens, Hazard, Witsel en Dembélé in de basis. Dat bleek uit de laatste training op donderdag.

De training zelf vond plaats achter gesloten deuren, enkel het openingskwartier was toegankelijk voor de pers. Na afloop liet bondscoach Georges Leekens dan toch in zijn kaarten kijken. ’Mac The Knife’ kiest vrijdagavond voor een zeer aanvallend ingestelde basiself.

'De Camargo speelt al een tijdje op een hoog niveau in de Bundesliga. Hij is bovendien het type spits dat we nodig hebben: kopbalsterk, balvast en hij kan makkelijk andere spelers laten aansluiten. De opkomende mannen uit de tweede lijn worden dan ook zeer belangrijk', ging Leekens in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion van start.

In die tweede lijn opteert ’Mac The Knife’ voor Simons, Witsel, Mertens en Dembélé. Eden Hazard speelt in steun van diepe spits De Camargo.

'Dit is mogelijk het offensiefste elftal waarmee we ooit gespeeld hebben. Het is belangrijk dat de spelers die niet in balbezit zijn veel bewegen om ruimte creëren. De middenvelders gaan veel van positie wisselen om zo de organisatie van de tegenstander te ontregelen. De flanken worden dus erg belangrijk, want in het centrum zal er sowieso weinig ruimte liggen.'

De bondscoach verwacht vrijdagavond een overwinning, maar onderschat de Kazachen zeker niet. 'Ginder wonnen we met 0-2, ondanks een moeilijke avond. Ze kunnen immers een stevige organisatie neerzetten. Het wordt dus niet makkelijk, maar we hebben zeker de kwaliteiten om te winnen', besloot Leekens.

 

Vermoedelijke opstelling:

Doel: Mignolet

Verdediging: Ciman, Van Buyten, Kompany, Vertonghen

Middenveld: Simons, Witsel, Hazard

Aanval: Dembele, De Camargo, Mertens