Broers Haedo blijven Saxo Bank trouw
Juan Jose Haedo Foto: Belga
Juan José en Lucas Sebastian Haedo hebben hun contract bij wielerploeg Saxo Bank-Sungard met een jaar verlengd. Dat meldt de ploeg van Bjarne Riis donderdag. De Argentijnse broers blijven zo tot 2013 ploegmaat van onder meer Nick Nuyens.

'We geloven dat de broers Haedo zeges zullen toevoegen aan ons palmares volgend jaar. Het zijn bovendien ook fantastische kerels om mee te werken en ze passen goed in het team', reageert teameigenaar Bjarne Riis.

De 30-jarige sprinter Juan José Haedo rijdt al sinds 2007 voor Riis en won dit jaar de zestiende rit in de Vuelta, nadat hij zijn seizoen was gestart met een etappezege in Tirreno-Adriatico. 'Ik ben blij dat ik hier nog een seizoen langer zal blijven en me kan blijven ontwikkelen als renner. Volgend seizoen probeer ik enkele grote koersen te winnen en zal ik ook mijn ploegmaats hierbij helpen', vertelt de Argentijn.

Zijn 28-jarige broer Lucas Sebastian kwam in 2010 bij Saxo Bank. Hij kende dit seizoen een moeilijk jaar na een val in Parijs-Nice, waarbij hij werd aangereden door een motor. 'Ik denk dan ook dat hij nog een kans verdient om te bewijzen dat hij zelf kan winnen en ook een belangrijke helper kan zijn voor de ploeg', aldus Riis.