De aandelen van Apple vielen 2,5 procent in de Duitse elektronische handel nadat de voormalige CEO van het bedrijf Steve Jobs is overleden. In Frankfurt viel het aandeel vanmorgen 1,9 procent terug tot een waarde van 364, 82 dollar.

De daling van vanmorgen is een schokreactie,' zei Andreas Lipkow, een trader bij MWB Fairtrade Wertpapierhandelsbank AG in Frankfurt. 'In zijn positie als een visionair denk ik dat hij de dingen organiseerde en  ik denk dat de nieuwe CEO het bedrijf goed zal leiden.'

Op de Nasdaq-100 Index was de handel in Apple-aandelen stopgezet voor de aankondiging van Jobs' overlijden en is niet meer hervat voor het einde van de handelssessie.

Het overlijden van Jobs had volgens marktvolgers geen direct effect op de koersen van de Japanse technologiebedrijven.

De koers van het aandeel van Apple is meer dan 9.000 procent gestegen sinds Steve Jobs terugkeerde naar het bedrijf in 1997.

Beleggers reageren gemengd sinds de zieke Jobs een stap terugzette. De aandelen stegen meer dan zeven procent in de maand na zijn ontslag, daarna zijn ze teruggevallen tot ongeveer hetzelfde niveau.

Jobs, die op 24 augustus ontslag nam als CEO van Apple, overleed afgelopen nacht. Hij leed aan een zeldzame vorm van pancreaskanker.