Ex-managers Boussoufa eisen 760.000 euro van Anderlecht
Foto: Photonews
Herman Rijkaard, de broer van voetbaltrainer Frank, eist nog zo'n slordige 760.000 euro van Anderlecht. Daarom heeft bij Ajax beslag laten leggen op eventuele betalingen aan Anderlecht inzake de transfer van Dmitri Bulykin. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

4 Sports Management, het bureau van Herman Rijkaard en Brian Berkleef, vertegenwoordigde destijds Boussoufa en is nu in een juridische strijd verwikkeld met de Brusselse club wegens ‘het niet respecteren van een verbintenis die Rijkaard als gelicentieerd FIFA-agent met Anderlecht had over het contract van Mbark Boussoufa’. Het aast daarom op een percentage van het loon van de Marokkaan én van de transfersom naar Anzhi.

Officieel moest Ajax niets betalen voor de Russische spits maar Rijkaard vermoedt dat er bonussen en percentages bij eventuele doorverkoop zijn overeengekomen.

De entourage van Boussoufa zegt recht te hebben op ruim driekwart miljoen euro en 117.000 euro aan rentekosten van Anderlecht. Daarom eisen ze elke geldsom van Ajax naar Anderlecht op. 'Ajax heeft drie weken de tijd openheid van zaken te geven over de transfer van Bulykin', klinkt het. 'We zijn heel erg teleurgesteld in Anderlecht, dat zich altijd heeft gemanifesteerd als zeer correcte club, maar nu glasheldere, op papier vastgelegde afspraken negeert.'

Volgens Rijkaard en Berkleef is Anderlecht alleen in het eerste contractjaar de verbintenis nagekomen. Bij Anderlecht maken ze zich niet druk om de rechtzaak. Ze beweren immers dat de samenwerking tussen Boussoufa en 4 Sports Management in 2007 al voorbij was.