Manuel Jimenez niet langer trainer van AEK Athene
Manuel Jimenez Foto: AP
Manuel Jimenez stopt als trainer van AEK Athene. Dat hebben de Spanjaard en de Griekse club in onderling overleg beslist. ’Manolo’ Jimenez stond sinds oktober 2010 aan het roer bij de ploeg uit de Griekse hoofdstad.

In de Griekse competitie staat AEK voorlopig tweede, met 9 punten uit 4 wedstrijden. Het zijn vooral de slechte Europese resultaten die geleid hebben tot het opstappen van de coach.

Athene speelt in de Europa League in groep L, en verloor daarin zijn eerste wedstrijd kansloos van Anderlecht (4-1). Ook het tweede duel werd vorige donderdag met 1-2 verloren van Sturm Graz.

De 47-jarige Jimenez was voor zijn Griekse avontuur zeven jaar trainer van Sevilla, de Spaanse eersteklasser waar hij praktisch zijn hele carrière voor speelde. Met AEK won hij vorig seizoen de Griekse beker.

Deel van clubgeschiedenis

'Manolo zal voor altijd deel uitmaken van de geschiedenis van ons team en blijvend geassocieerd worden met de bekerwinst na vele jaren. We wensen hem veel succes, op professioneel en persoonlijk vlak', schrijft AEK in een mededeling op de website.

'Ik maak deel uit van de clubgeschiedenis, dat is iets wat ik voor altijd bij me draag. Maar ik denk dat het tijd is voor verandering, dat is voor iedereen het beste"' reageert de trainer zelf.