The Pirate Bay heeft zich al omgeturnd in Depiraatbaai.be
Foto: pirate bay
De torrentsite The Pirate Bay, die eerder deze week verboden werd door het Antwerpse hof van beroep, heeft al een eenvoudige manier gevonden om de blokkering te omzeilen. De website is toegankelijk via de nieuwe domeinnaam Depiraatbaai.be. Dat meldt de gespecialiseerde site Torrentfreak.com.

Via The Pirate Bay kunnen onder meer film- en muziekbestanden op illegale wijze worden gedeeld. Het hof van beroep besliste deze week dat internetproviders Telenet en Belgacom de toegang tot The Pirate Bay binnen de twee weken moeten blokkeren via hun servers.

De uitspraak in beroep sprak een eerdere beslissing van de handelsrechtbank in Mechelen van 8 juli tegen. Toen luidde het nog dat de blokkeringsvraag van de antipiraterijfederatie BAF disproportioneel was.

De blokkering zal hoe dan ook weinig effect sorteren. The Pirate Bay heeft meteen de andere domeinnaam Depiraatbaai.be te gelanceerd.

Omdat het vonnis limitatief opsomt welke domeinnamen moeten worden geblokkeerd, kan voorlopig weinig tegen het initiatief worden begonnen.