Jacques Borlée niet de enige 'Europese coach van het jaar'
Foto: BELGA
Jacques Borlée is dan toch niet verkozen tot 'Europese coach van het jaar' door de Europese Atletiekfederatie (EAA). De vader en trainer van Kevin, Jonathan en Olivia maakte dat dinsdag nochtans zelf bekend, maar nu blijkt dat er 84 laureaten zijn.

De Europese atletiekfederatie EAA neemt sinds 2010 alle trainers die met hun poulain goud winnen op een EK op in hun Coaching Roll of Honour. Borlée is door de jury van de EAA wél verkozen om met een vrouwelijke collega (Valentina Ejdoeka) de honneurs waar te nemen op de awardceremonie.

 

De 54-jarige Jacques Borlée is coach van zijn kinderen en van het mannenteam op de 4x400 meter. Kevin Borlée werd vorig jaar in Barcelona Europees kampioen op de 400m en pakte in september brons op het WK in Daegu. Broer Jonathan is Belgisch recordhouder op de baanronde, werd zevende op het EK en vijfde op het WK. De aflossingsploeg op de 4x400m finishte in 2010 als derde op het WK indoor in Doha en op het EK in Barcelona. Dit jaar was het team op het EK indoor in Parijs goed voor een derde plaats en het WK in Daegu werd afgesloten met een vijfde plaats.