Dexia verloor in september meer dan 1 miljard euro spaargeld van particulieren. Het gaat om geld op spaarboekjes, kasbons, termijnrekeningen, en dies meer. Sinds begin deze maand is het bedrag nog verder aangedikt. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Dinsdag, een dag na het spoedoverleg van de raad van bestuur van Dexia, namen spaarders 300 miljoen euro op via de kantoren. Via pc-banking vloeide nog eens 100 miljoen euro weg, liet Jos Clijsters, de directievoorzitter van Dexia Bank België, woensdagavond weten.

In totaal staat circa 80 miljard euro spaargeld bij Dexia Bank. Eind juni stond er alleen al op de spaarboekjes 34 miljard euro. Daarnaast is de bank ook de marktleider voor kasbons.

De Tijd schrijft donderdag ook dat de gesprekken over de verkoop van bepaalde onderdelen van de Dexia-groep al zijn begonnen. Onder meer over de joint venture RBC Dexia Investor Services zijn al discussies aan de gang. Royal Bank of Canada (RBC) en Dexia bezitten elk 50 procent van de wereldspeler voor het effectenbeheer voor fondsen. RBC beschikt over een voorkooprecht op de aandelen van Dexia.

Voor Dexia Asset Management (Dexia AM) is "heel veel interesse", zegt een goed geplaatste bron. Namen van geïnteresseerde partijen zijn voorlopig niet bekend. Volgens De Tijd polste de private-equitygroep CVC de jongste maanden naar de mogelijkheid om de vermogensbeheerder over te nemen. Maar het kwam niet verder dan informele contacten.