Peter Van Den Begin speelt Antwerpse kandidaat-burgemeester in fictiereeks VTM
Foto: vtm
De hoofdrolspelers voor de fictiereeks 'Deadline 14.10' die VTM rond de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen plant, zijn bekend. Koen De Graeve speelt de progressieve burgemeester Peter Van Laer. Peter Van Den Begin neemt de rol van de Vlaams-nationalistische uitdager Bert Coenen voor zijn rekening.

VTM is volop bezig met de voorbereidingen van een fictiereeks tegen de achtergrond van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in Antwerpen. De makers gingen de mosterd halen in de Scheldestad zelf. De protagonisten in de verkiezingsstrijd zullen niet ‘Bart De Wever' en ‘Patrick Janssens' heten. Maar toch zijn de fictieve politici Bert Coenen en Peter Van Laer onmiskenbaar op de twee Antwerpenaren gebaseerd.

In het VTM-verhaal is burgemeester Van Laer uitgesproken progressief en is zijn belangrijkste uitdager Coenen een Vlaams-nationalistische, conservatieve politicus.

Verdwijning

De serie vertelt het verhaal van een jonge journaliste, rol van Charlotte Vandermeersch, die begint te werken bij de Gazet van Antwerpen en daar te maken krijgt met een verdwijning van een jong meisje. Wat eerst aanzien wordt als het zoveelste fait divers, blijkt binnen de kortste keren een verdachte verdwijning met vertakkingen naar de politieke wereld. Net op het moment dat de verkiezingsstrijd in de stad Antwerpen volop is losgebarsten.

De politieke thriller-serie wordt geproduceerd door Menuet en wordt vanaf half maart opgenomen. De serie wordt uitgezonden op VTM en ATV, simultaan met de échte verkiezingsstrijd in Antwerpen volgend jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in