Wat de wereld aan Joëlle Milquet te danken heeft...
Foto: Photo News
Yves Leterme heeft zijn job bij de OESO te danken aan Joëlle Milquet. Dat is de conclusie die we mogen trekken uit een interview op BeL RTL.

Milquet werd geïnterviewd over de uitzonderlijke daling van de werkloosheid in België. Volgens Milquet is België "een echt wonder in Europa".

Daarna herinnerde ze fijntjes aan de verklaringen van Yves Leterme enkele weken geleden. Die verklaarde, nadat hij was aangesteld als secretaris-generaal bij de OESO, dat hij in het vizier van de OESO was gekomen door de uitstekende prestaties van België op het gebied van werkgelegenheid. En laat werkgelegenheid nu net het ministerieel departement van Milquet zijn.

Op Twitter regent het intussen tweets met de hashtag #cestjoelle. Volgens de Twittergemeenschap hebben we onder meer de uitvinding van de Penicilline, de dood van Amy Winehouse en het openen van de Rode Zee voor Mozes te danken aan de ontslagnemende minister.

Milquet reageerde voor aanvang van de ministerraad kort op de buzz. "Ik ben verrast. Het brengt wel een beetje lichtheid en humor naar de onderhandelingstafel. En daar kunnen we niets op tegen hebben."