FOTOSPECIAL. Binnenkijken in het gloednieuwe Gucci Museo
Patrizio di Marco voor het museum Foto: AP
Modehuis Gucci wordt negentig jaar en opende daarom een museum in het historische hart van thuisstad Florence. Je kunt er de eerste handtassen, de bekendste jurken en zelfs een Cadillac bewonderen.

Het museum is gevestigd in een middeleeuws palazzo op het beroemde Piazza della Signoria in Florence en is vanaf vandaag open voor het grote publiek.

'We willen ons verhaal vertellen en het voor iedereen zichtbaar maken, iets doen met en voor de stad', vertelt Patrizio di Marco, CEO van Gucci. 'Hoewel Gucci een internationaal bedrijf is, zijn we in de eerste plaats een succesverhaal uit Florence.'

Het modehuis dat in 1921 werd opgericht door Guccio Gucci verzamelde tal van topstukken door de jaren heen. Zo zijn in het Gucci Museo onder meer de iconische bamboetas en de tassen met paardenbit te zien die Gucci in de jaren vijftig wereldberoemd maakten. Er zijn ook tal van jurken te zien, onder andere deze die door actrices Hilary Swank en Naomi Watts werden gedragen. Het museum is niet opgebouwd in chronologische volgorde, maar per thema.

Verder is er ook een café, een boekenwinkel en de zogenaamde 'Icon Store' met tassen, accessoires, juwelen en shawls die exclusief werden ontworpen door creatief directeur Frida Giannini voor het museum. De helft van de ticketopbrengt zal gebruikt worden voor de restauratie van artistieke monumenten in Florence.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig