Belfortploeg snoept laatste afgeleide mandaten van Gentse Vlaams Belangfractie af
Foto: fvv
De Belfortploeg, een groep van vijf ex-Vlaams Belangpolitici rond Francis Van den Eynde, heeft de laatste twee afgeleide mandaten van de Vlaams Belangfractie overgenomen. De vier resterende Vlaams Belangraadsleden rond Johan Deckmyn, zetelen onbezoldigd in gemeenteraadscommissies.

Met een stemming op de Gentse gemeenteraad nam de Belfortploeg dinsdagnacht een zitje in de raad van bestuur van het havenbedrijf en het stadsontwikkelingbedrijf over. Voortaan zetelt Geert De Jaeger in plaats van Johan Deckmyn (VB) in het havenbedrijf. Omer Denis neemt de plaats in van Wis Versyp (VB) in het bestuursorgaan van het stadsontwikkelingbedrijf.

In juni namen de Belfortploegleden, die vijf van de negen zitjes in de gescheurde Vlaams Belangfractie bezitten, alle commissiezetels en andere afgeleide mandaten over. Vlaams Belang fractievoorzitter Johan Deckmyn vindt het jammer dat hij niet meer in de het havenbestuur zetelt, maar wil niet meer naar het verleden kijken.

‘Over een jaar zullen de kaarten anders liggen’, aldus Deckmyn. ‘Ik stel alleen vast dat de Belfortploeg ons blijkbaar wil pesten en geïnteresseerd is in de zitpenningen. Bij ons is dat duidelijk niet het geval, voortaan zullen op alle commissies onbezoldigd minstens één van onze fractieleden aanwezig zijn."

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig