Eindelijk is de volledige versie van 'The View' de wereld ingestuurd, een van de nummers op 'Lulu', de plaat die ome Lou Reed ineen bokste met Metallica. Al zijn de meningen over het resultaat op z'n zachtst gezegd verdeeld. 'Een verkrachting van het gehoor', klinkt het bij de tegenstanders. En die lijken almaar talrijker te worden. Maar oordeelt u vooral zelf.

De songs op Lulu zijn geïnspireerd op het werk van de satirische Duitse schrijver Frank Wedekind. Reed had de songs oorspronkelijk geschreven voor een theatervoorstelling in Berlijn, maar besloot er na een ontmoeting met Metallica een album van te maken.

Het album telt tien nummers met titels als 'Brandenburg Gate', 'The View', 'Pumping Blood', 'Mistress Dread', 'Iced Honey', 'Cheat On Me', 'Frustration', 'Little Dog', 'Dragon' en 'Junior Dad'.

Dat laatste nummer raakte overigens een gevoelige snaar bij Metallica. Gitarist Kirk Hammet had net zijn vader verloren, toen het nummer werd opgenomen. Hammet moest de studio verlaten en liep wenend naar de keuken. Daar kreeg hij even later het gezelschap van zanger James Hetfield, wiens vader hem op zijn dertiende verliet.