Bettini blijft Italiaans bondscoach ondanks tegenvallend WK
Foto: Photonews
Paolo Bettini blijft Italiaans wielerbondscoach, ook na het tegenvallende WK in Kopenhagen. Dat heeft Renato di Rocco, voorzitter van de Italiaanse wielerbond, benadrukt op een persconferentie.

Bettini bouwde een Italiaans team rond sprinter Daniele Bennati maar de ‘Azzurri’ kwamen er in de chaotische slotronde niet aan te pas. Bennati finishte zo slechts als veertiende achter Mark Cavendish, het slechtste resultaat voor de Italianen sinds 1983, toen Giuseppe Saronni 19de was in Altenrheim, Zwitserland.

Ondermeer ex-wereldkampioen Mario Cipollini had achteraf serieuze kritiek op Bettini’s strategie en selectie. Maar daarop bevestigde di Rocco expliciet het vertrouwen in Bettini.

Di Rocco probeert het Italiaans wielrennen te hervormen, in navolging van de successen in Groot-Brittannië en Australië. En voor renners met een dopingverleden is daarin geen plaats meer, waardoor ondermeer sprinter Alessandro Petacchi niet mee werd genomen naar Kopenhagen.

'We vertrouwen volledig op Bettini en zijn team', aldus di Rocco. 'We moeten hem de nodige tijd geven om aan successen te werken. En die tijd krijgt hij.'

Bettini werd anderhalf jaar geleden bondscoach van Italië na het tragische overlijden van Franco Ballerini in februari 2010.