Ilse Uyttersprot mag weer burgemeester worden
Foto: cvg
De Aalsterse burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) werd gisteravond door haar partij gekroond tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012. Het beperkte protest werd afgewimpeld.

Traditioneel wordt de lijsstrekker aangeduid op een nieuwjaarsreceptie bij het ingaan van een verkiezingsjaar maar daar wilde CD&V Aalst deze keer niet op wachten. Ruim een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen werd Ilse Uyttersprot gisteren in de parochiezaal van Baardegem aangeduid als CD&V-lijsttrekker. Uyttersprot kan dus haar campagne starten en op zoek gaan naar een tweede ambtstermijn als burgemeester.

'De gezamenlijke fractie van gemeenteraad en OCMW heeft unaniem beslist haar aan te duiden', bevestigt voorzitter Geert De Saedeleer. De torenaffaire heeft het vertrouwen blijkbaar niet geschaad.

Toch was er een kritische noot van OCMW-raadslid Andreas Verleysen.Die had een brief naar zijn collega's gestuurd maar dat werd hem niet in dank afgenomen. Hij bleek geïsoleerd te staan.

CD&V evalueert het werk van de burgemeester als goed en door haar nu al als lijsttrekker aan te duiden drukt de partij alle geruchten de kop in die na de 'Towergate affaire' opgedoken waren.

Zes jaar geleden slaagde de CD&V erin de jarenlange coalitie Open VLD-SP.A te doorbreken en als derde hond mee te beslissen over de meerderheid. Het leverde een slecht werkende coalitie op, waarin het vertrouwen al die tijd zoek was.

Het wordt afwachten wat de andere partijen gaan doen, maar CD&V trekt dus met dezelfde mensen naar de kiezer. Eddy Couckuyt, gedeputeerde in Oost-Vlaanderen, gaf aan geen interesse te hebben in de lijsttrekkersplaats. Over de andere plaatsen moet intern nog worden gepraat.