Paul Marchal reageert zeer tevreden op de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen, die donderdag de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, verwierp.

"Ik vind dit uiteraard geweldig nieuws. We mogen ook eens plezanter nieuws horen dan we tot nu toe gehad hebben. Mijn verwachtingen lagen ook in die richting en ik vond het niet meer dan normaal. Tegenwoordig weet je niet meer of het normale het haalt van het abnormale", aldus Marchal.

Mensen spraken Paul Marchal, de vader van An, een van de slachtoffers van Dutroux, woensdag al aan om hen op de hoogte te houden van het nieuws. "Als ze toch toelating kreeg vrij te komen, dan waren die mensen geëngageerd om iets te ondernemen. Dat waren heel spontane reacties. Ik merk dat het leeft, ook via Facebook onder meer", zegt Marchal, die de zaak op de voet blijft volgen.

"Michelle Martin kreeg in de jaren 80 al een tweede kans, waarbij ze voor gelijkaardige feiten veroordeeld werd en vervroegd vrijgelaten is. Zij heeft die kans toen verprutst. Een derde kans voor haar vind ik te veel. Ik zal er alles aan doen, wat in mijn mogelijkheden ligt, om ervoor te zorgen dat ze de celstraf van 30 jaar moet uitzitten. Ik wacht nu af welke plannen ik moet maken, tot mei volgend jaar, wanneer ze een nieuwe aanvraag voor een voorwaardelijke vrijlating kan indienen", besluit Marchal.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in