Capaciteit Sportpaleis Antwerpen uitgebreid tot 20.000 plaatsen
Het Sportpaleis was de hele zomer gesloten voor renovatiewerken. Nadat eerst al een nieuw dak was geplaatst, kwam dit jaar het balkon aan de beurt. De volledig nieuwe constructie telt 1.332 extra zitplaatsen en is een pak minder steil.

In Antwerpen gaat vrijdag het najaar van het Sportpaleis van start met de jaarlijkse concertreeks van Milk Inc. Het Sportpaleis was de hele zomer gesloten voor renovatiewerken, en dat zal ook de volgende twee zomers zo zijn.

Door de extra zitjes telt het Sportpaleis vanaf vrijdag een capaciteit van bijna 20.000 personen. Tegen september 2013 moeten er dat 23.359 worden, na het vervangen van de gelijkvloerse mobiele tribunes door betonnen constructies en het vereenvoudigen van de toegangen. Er komen ook meer plaatsen voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele of auditieve beperking.

Hellingsgraad

De voorbije 90 dagen werd met man en macht gewerkt aan het nieuwe balkon. Het oude was nog een erfenis van het wielerpisteverleden van de zaal en beantwoordde volgens de concertorganisatoren niet langer aan de moderne normen van veiligheid en comfort. Zo moest de hellingsgraad dringend kleiner worden (van 39 naar 27 graden) en liet de zichtbaarheid van de plaatsen onder het balkon te wensen over.

Bij het nieuwe balkon werden ook extra sanitair, togen en een nieuw luchtverversingssysteem geplaatst. De blikvanger is echter een 200 meter lange videomuur op de balustrade. Daarop zullen zowel boodschappen van sponsors, grapjes als informatie over de concerten te lezen zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig