FOTOSPECIAL. Marina Yee ontwerpt interieurstoffenlijn
Foto: Marina Yee for aristide
De Antwerpse ex-modeontwerpster Marina Yee ontwierp een interieurstoffenlijn voor de Belgische textielfabrikant aristide. Het is een eigentijdse lijn geworden met frisse kleuren en grafische prints.

Marina Yee en aristide delen een passie voor stof, textuur, kleur en kwaliteit en willen beide kunst en wonen dichter bij elkaar brengen. Met deze samenwerking krijgt Marina Yee de kans om haar ideeën te vertalen naar concrete interieurproducten.

‘Ik wou zelf al lang iets met interieurs doen en aangezien ik nog nooit een eigen print had ontworpen, was dit de kans bij uitstek. Of je nu prints maakt voor kleren of interieurstoffen, een mooie print blijft een mooie print’, vertelde Yee vorige maand nog in De Standaard Magazine.

Yee, altijd in één adem genoemd als lid van de Zes van Antwerpen, gebruikte vier verschillende aspecten van haar eigen karakter als bron van inspiratie. Het Indigo-thema staat voor de rock ’n roll-rebel in haar. White light is de elegante, lichtvoetige vrouw, het onschuldige schoolmeisje in haar werd het Alice-thema en de nieuwsgierige nomade werd vertaald naar de Manhatten-lijn.

De negen collecties getuigen allemaal van een subtiele combinatie van materialen en kleuren. ‘Ik wou emoties overbrengen die nogal diep gaan’, zegt Yee. ‘Daarom wilde ik niet bij pure kleuren blijven. Wit is bijvoorbeeld niet puur wit. Het is een spel van licht en schaduw. Wit kan ecru of vergeeld zijn. Zelfs verblauwd wit is prachtig. Als je een hemd samen met een jeans wast, dan krijg je een blauwe schijn. Die subtiele en dromerige reflectie, daar ging het me om.’