Notarissen lanceren online veilingsite voor vastgoed
Foto: Notaclick.be
De Belgische notarissen lanceren het onlineplatform "Notaclick" om vastgoed te kopen en te verkopen. Geïnteresseerde kopers kunnen er elektronisch bieden op vastgoed. De notarissen begeleiden het verkoopproces.

Met het project willen de notarissen de openbare verkopen toegankelijker maken voor een breder publiek. Dat zei de voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bart van Opstal, vanochtend tijdens een persconferentie.

"De verkopingen zullen gemakkelijk te volgen zijn. Mensen hoeven niet per se verlof te nemen, zoals bij een traditionele openbare verkoping. Ze kunnen zelfs biedingen uitbrengen vanachter de computer. Essentieel is dat we een systeem willen aanbieden dat optimale zekerheid biedt over het pand en de verkoop, zodat de koper en de verkoper de transactie zorgeloos kunnen afsluiten", aldus Van Opstal.

De biedingen van kopers via "Notaclick" zijn bindend. Bovendien wordt elk bod bevestigd met de elektronische identiteitskaart van de bieder en de daaraan verbonden pincode.

De notaris zal gedurende het hele proces de nodige controles uitvoeren. Voor de verkoop worden de hoogste bieders door de notaris uitgenodigd in zijn kantoor om alle manipulatie en mogelijke pogingen tot fraude te vermijden.

Op 3 oktober kan voor het eerst elektronisch geboden worden.

www.notaclick.be.