Obama brouwt eigen bier
Foto: Photo News
Sergeant Dakota Meyer kreeg vorige week de Medal of Honor, de hoogste militaire onderscheiding in de VS, uit handen van Barack Obama. De 23-jarige ex-marinier had ook nog een speciaal verzoek: hij wou een pintje drinken met de president. Obama trakteerde hem op een White House Honey Ale, een bier dat gebrouwen wordt in het Witte Huis.

Sergeant Meyer kreeg de Medal of Honor voor de acties die hij ondernam op 8 september 2009 in Afghanistan. De marinier redde toen het leven van 36 soldaten die in een hinderlaag waren gelopen. Vorige donderdag ontving hij de onderscheiding uit handen van president Obama in het Witte Huis in Washington. 

Een dag eerder vervulde de president al een persoonlijke wens van de marinier. Obama dronk samen met Leyer een pintje op het terras van het beroemde Oval Office. De president liet 'White House Honey Ale' uitschenken, een bier dat gebrouwen wordt in het Witte huis. Om de drank zijn smaak te bezorgen wordt honing gebruikt van bijenkorven die Obama in de tuin liet installeren. Naar verluidt financierde de president ook zelf de apparatuur die nodig is om het bier te brouwen.