Club Brugge heeft de laatste wedstrijd van de zevende speeldag gewonnen. Dirar en Vleminckx maakten de Brugse goals, terwijl Benji De Ceulaer de antiheld was bij Lokeren. Hij maakte een wereldgoal en kreeg rood. Door de overwinning wordt Brugge alleen leider.

Lokeren - Club Brugge was de laatste wedstrijd van deze zogenaamde Super Sunday. De thuisclub miste met Tchimanga, Maric en Persoons drie sterkhouders, terwijl bij Club Refaelov terugkeerde uit schorsing. Vleminckx werd nog niet helemaal fit bevonden en startte op de bank.

Dribbelende Dirar

In het begin van de eerste helft kregen beide ploegen enkele kansjes, maar langs beide kanten zat er te veel afval in het spel om tot goed uitgespeelde kansen te komen. Het was wachten tot de 24e minuut voor de eerste echte mogelijkheid, maar de halve omhaal van De Pauw werd van de lijn geveegd door Victor Vazquez. Lokeren bleef dreigen op de counter, De Ceulaer besloot naast. Club Brugge probeerde tot dan wel, maar de laatste pass kwam nooit aan bij de West-Vlamingen.

'Tijd om het heft in eigen handen te nemen', dacht Nabil Dirar. Met een knappe dribbel in het strafschopgebied van Lokeren zette hij twee verdedigers in de wind, alvorens de bal netjes in doel te leggen. 1-0 voor Brugge, tegen de gang van het spel.

Wereldgoal De Ceulaer

Benji De Ceulaer, de balkunstenaar in het andere kamp, bleef echter niet bij de pakken zitten. Enkele minuten na de openingstreffer toverde hij een miraculeuze actie uit zijn voeten. De spits wipte een voorzet over het hoofd van Almeback, en plaatste de hoge bal in het dak van het Brugse doel: een echte wereldgoal van de Limburger, die Lokeren verdiend langszij bracht.

De Pauw op de counter

Na de rust kwam Brugge iets snediger uit de kleedkamer. Vadis had een strafschop kunnen krijgen nadat hij een Lokers been in het aangezicht kreeg, de deviatie van Akpala werd weggeruimd door Taravel en Vazquez knalde over. Lokeren bleef loeren op de tegenaanval, en bijna was het ook raak. De Pauw, weer hij, brak uit en plaatste de bal centimeters naast de paal.

Antiheld

Het kantelmoment van de wedstrijd was de rode kaart van Benji De Ceulaer in de 63e minuut. De aanvaller ging iets te hard door op Dirar en kreeg zijn tweede gele kaart van de avond onder de neus geduwd. De Ceulaer mocht gaan douchen, Lokeren moest met tien verder. Club Brugge rook bloed en zette alles op de aanval. Meteen nam de druk voor het Wase doel exponentieel toe: na een subtiel hakje van Akpala kon Refaelov net niet goed afdrukken. Even later schoot de Israëli staalhard op de vuisten van Copa, die de hulp kreeg van Gueye om het gevaar te neutraliseren.

Vleminckx de Verlosser

Brugge-coach Koster vond de tijd rijp om Bjorn Vleminckx, terug van een vervelende blessure, in de strijd te gooien. Een gouden wissel van Koster, want vijf minuten later stond Club weer op voorsprong. Dirar schilderde een heerlijke voorzet op het hoofd van de blonde spits, die zijn eerste treffer van het seizoen tegen de touwen buffelde. De thuisploeg probeerde te reageren, hun de moegestreden benen wilden echter niet meewerken. Mokulu kreeg nog één open kans, maar treuzelde te lang.

Brugge speelde daarna de wedstrijd gewoon uit, en wordt de nieuwe leider in het klassement. Lokeren blijft ondanks de goede prestatie achteraan bengelen.

 

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase.