De VRT is boos omdat Vlaams Belang zich 'in beeld heeft gewrongen' tijdens De Zevende Dag, live uit Linkebeek. De partij voelt zich dan weer 'doodgezwegen'.

Een opmerkelijk beeld in De Zevende Dag: tijdens de live-verbinding met de betoging in Linkebeek stonden de N-VA-kopstukken gezamenlijk op de eerste rij met kopstukken van Vlaams Belang.

'Schouder aan schouder' zo becommentarieerden enkele kijkers het op twitter.

Nog opvallender: drie N-VA-kopstukken (Ben Weyts, Jan Jambon en Teo Francken) mochten elk een kort interview geven, live in het VRT-programma.

De aanwezige Vlaams Belang-kopstukken moesten zwijgen. Bart Laeremans riep nog iets over een 'nachtmerrie' terwijl Gerolf Annemans en Filip Dewinter enkel hun BHV-truitje mochten showen op televisie.

'Vlaamse Belang door VRT doodgezwegen. Toch in beeld met slogan Vlaanderen Onafhankelijk,' liet Filip Dewinter achteraf snel verstaan. Gerolf Annemans noemde het VRT-optreden dan weer 'discrimineren met belastinggeld'.

Bij de VRT is men niet gelukkig met de interventie van Vlaams Belang. 'We wilden een debat houden met de Vlaamse partijvoorzitters', zegt VRT-journalist Ivan De Vadder. 'Maar Bart De Wever kon echt niet, hij had andere afspraken.'

Dan kwam het idee om eerst de N-VA in Linkebeek aan het woord te laten met daarna een repliek van de andere partijvoorzitters in de studio, legt De Vadder uit.

Waarom dan de N-VA en niet de andere oppositiepartijen? Omdat die partij in de politieke onderhandelingen een belangrijke rol heeft gespeeld, klinkt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in