Drievoudig winnaar Eric Leman: 'Ronde blijft een monument'
Eric Leman, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen Foto: gia
Eric Leman, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, denkt dat de toekomst zal uitwijzen of de nieuwe aankomstplaats van ’Vlaanderens Mooiste’ op sportief vlak een voltreffer zal zijn.

'De Ronde van Vlaanderen is en blijft een monument ongeacht het parcours. De toekomst zal wel uitwijzen of de verhuis naar Oudenaarde op sportief vlak echt een voltreffer is', stelde Eric Leman die vrijdag als eregenodigde te gast was op het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp.

'Ik was in 1973 de eerste man die het zegegebaar mocht maken in Meerbeke. In 1970 en 1971 was ik al eens de beste in de Ronde van Vlaanderen, maar toen lag de finish nog in Merelbeke aan het station. Dat men nu het parcours helemaal overhoop gooit is logisch als de aankomstzone in Oudenaarde ligt. De Ronde van Vlaanderen zal er echter niet minder lastig om worden, zeker niet wanneer men driemaal de Oude Kwaremont en de Paterberg aandoet. De renners zullen de wedstrijd nu anders aanpakken en het zijn zij nog altijd die de koers maken.'
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in