Club Brugge kent geen problemen met Maribor
Foto: Photo News
Club Brugge kende in de eerste wedstrijd in de Europa League in eigen huis weinig problemen met het Sloveense NK Maribor. Dankzij een droomstart werden de eerste drie punten binnen gehaald: Odjidja en Dirar tekenden voor de twee doelpunten voor rust, eindstand 2-0.

In zijn eerste en op papier gemakkelijkste wedstrijd van de groepsfase kende Club Brugge maar één opdracht: winnen. Club kende ook een droomstart toen in de openingsfase Nabil Dirar zijn maatje Vadis Odjidja vrijspeelde, waarna die laatste gekruist de vroege voorsprong op het bord knalde.

De Slovenen kregen geen poot aan de grond. Want onder regie van een superieure Vadis, de buffer van Zimling en de acties van Dirar, walst Club voorlopig over Maribor. Zo kreeg Akpala een handvol kansen, maar afwerken blijft een teer punt voor Joseph.

Gelukkig deed Dirar dat wel na alweer een opening van Vadis. Rafaelov legde voor en in twee tijden verdubbelde de Marrokaan de voorsprong.

Aan de overkant vielen voor rust hoop en al twee schotjes te noteren, maar zonder gevaar.

Uitblinkers Dirar en Odjidja

De Sloveense recordkampioen bleef ook na de rust het spel ondergaan in de 245ste Europese match van blauw-zwart. Mezga was enige gevaarlijke bezoeker maar Club dicteerde de wet. Uitblinkers Dirar en Odjidja creëerden gevaar maar Refaelov was te egoïstisch en Akpala miste tot tweemaal toe doeltreffendheid.

Tien minuten voor affluiten werd Rajcevicuitgesloten na een drieste tackle op Akpala. Het derde doelpunt viel echter niet meer.

 Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase