Laurette Onkelinx heeft zich verontschuldigd bij Goedele Devroy. Haar chauffeur was gisteren immers over de tenen van de journaliste gereden. Intussen neemt Koen Fillet langzaam afscheid van zijn baard. Baarddag 246. Profiteer ervan, het zijn de laatste.

'Laurette Onkelinx is zich persoonlijk komen excuseren voor het gedrag van haar lexus. Een lieve dame met een zware auto.' twittert VRT-journaliste Goedele Devroy vanmiddag.

Dat van die zware auto weet Devroy heel goed. Want wat was er gebeurd?

In de marge van de euforie gisteravond viel een betreurenswaardig incident te melden. Bij het wegrijden na de onderhandelingen, moest vice-premier Laurette Onkelinx zich een weg banen door de journalisten. Met haar Lexus reed haar chauffeur daarbij over de voet van de VRT-journaliste.

De voet zou niet gesplitst zijn, maar het moet toch bijzonder pijnlijk geweest zijn, getuigen omstaanders. Er klonk in elk geval een luide 'auw, auw aaauw!', gevolgd door een overduidelijke 'G*dverd*mme zeg'.

Onkelinx, tevens minister van Volksgezondheid, vroeg meteen bezorgd aan de journaliste of het ging. Waarna ze gerustgesteld door de journaliste haar chauffeur aanmaande om verder te rijden. Naast de voet van Goedele.

Vandaag werd overigens in de gangen van de VRT een Franstalige opgemerkt met bloemen in de armen. Hij vroeg naar het bureau van Goedele Devroy... 

De baard van Koen

Radiopresentator Koen Fillet neemt intussen langzaam afscheid van zijn baard. Hij besliste in januari zijn gezichtsbegroeiing te laten staan, uit protest tegen het uitblijven van een regering. Dat is intussen 246 dagen geleden.

Hij volgde daarmee een oproep van Benoît Poelvoorde, de Franstalige ster uit films als C'est arrivé près de chez vous. Zolang er geen regering is, blijven onze baarden groeien, luidde die oproep.

In Vlaanderen kreeg Poelvoorde dus navolging van Radio1-presentator Koen Fillet. Die deed het om collega Ruth Joos van het Radio1-programma Joos te helpen. 'Ruth zag die oproep van Poelvoorde en wilde meteen meedoen', zegt Fillet. 'Helaas is de baardgroei bij haar zeer beperkt. Dus doe ik het maar in haar plaats.'

'Ik ben geen belgicist, maar heb een gevoel van: Mannekes, het moet nu eens gedaan zijn. Vorm een regering. En als ik met mijn luiheid het land een dienst kan bewijzen, waarom niet?', klonk het toen.

Fillet kreeg vanmorgen via Twitter trouwens de vraag of hij zijn baard niet een beetje moest knippen vandaag, als eerbetoon aan de onderhandelaars en hun eerste akkoord.

Maak er een ringbaard van, suggereerde Knack-journalist Joël De Ceulaer. Fillet zelf antwoordde dat hij een gesplitste baard overwoog, zoals die van Alex Agnew of Lemmy Kilmister (van Motörhead).