STVV strikt Davino Verhulst
Foto: Pol De Wilde - Corelio
De transfer van doelman Davino Verhulst naar STVV is in kannen en kruiken. Dat meldt de eersteklasser op de clubwebsite. De Truienaars waren na de blessures van doelmannen Bram Castro, Mark Volders en Hendrik Van Crombrugge dringend op zoek naar een nieuwe doelman en hebben die nu dus gevonden.

Op 31 augustus verbrak Racing Genk het contract met Verhulst, in ruil voor een financiële vergoeding. Spelers die in onderling overleg een club verlaten zijn niet meteen speelgerechtigd in België, ook als ze clubloos of transfervrij zijn.

Verhulst zou dus pas op 1 januari 2012, bij de volgende transferperiode, speelgerechtigd zijn. Voor doelmannen geldt er echter een uitzondering. Deze mogelijkheid dient om clubs die zonder doelmannen vallen de kans te bieden om toch nog een keeper binnen te halen.

Het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond KBVB keurde de transferaanvraag van Davino Verhulst maandagavond goed. Hij is speelgerechtigd voor Westerlo-STVV.
De 23-jarige doelman tekende een contract voor één seizoen met optie. Hij speelde eerder bij Beveren, Racing Genk en Willem II.