Vlaams Belang wil rechts front in Gent
Johan Deckmyn Foto: rr
In Gent is het Vlaams Belang bereid om vanuit de oppositie gedoogsteun te bieden aan een (centrum)rechts beleid na 2012. Vlaams parlementslid en voorzitter van de lokale afdeling Johan Deckmyn wordt er lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Vlaams Belang Gent trekt ten aanval tegen het nieuwe groen-rode kartel in Gent. 'We stellen vast dat de meerderheid van de Gentenaars centrumrechts tot rechts denkt en stemt, en zijn van mening dat een linkse kartelvorming gecounterd moet worden door een (centrum)rechts front', zegt Johan Deckmyn.

Hij voegt daaraan toe met de centrumrechtse partijen te willen onderhandelen over een gemeenschappelijke basis en hij wil vanuit de oppositie gedoogsteun bieden. 'We zijn bereid om uit het cordon te breken', klinkt het.

Behalve de lijsttrekker raakte ook bekend dat federaal parlementslid Tanguy Veys een lokaal mandaat in Gent ambiëert.

De Gentse Vlaams Belangafdeling heeft een woelig jaar achter de rug, met de breuk met de dissidente Belfortploeg van boegbeelden Francis Van den Eynde en Kristina Colen. Momenteel telt de afdeling nog vier van de oorspronkelijk negen gemeenteraadsleden.

Vlaams Belang Gent hoopt op minstens tien procent van de stemmen te halen, net als bij de federale verkiezingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig